Antieke deurstukken zijn een belangrijk onderdeel van het Indiase meubelontwerp. Als je naar onze Om Home & Garden meubelartikelen kijkt, zie je dat deze antieke deurstukken zijn geïntegreerd in verschillende wandpanelen en kledingkasten.

Ze staan ​​ook bekend als 'Haveli-deuren' of 'Jharokha-deuren', het zijn ingewikkeld gesneden houten deuren die traditioneel werden gebruikt in Haveli's, of traditionele Indiase huizen. Ze zijn voorzien van ingewikkelde gravures en ontwerpen die religieuze beelden, verhalen en motieven uitbeelden, evenals geometrische patronen. Deze ingewikkeld gesneden houten deuren hebben een rijke culturele en historische betekenis en zijn zeer gewild vanwege hun unieke ontwerpen.

 

 

Haveli-deuren werden traditioneel gebruikt als toegangsdeuren, scheidingswanden of als decoratieve elementen in Indiase huizen. Ze waren gemaakt van verschillende houtsoorten, zoals teak, palissanderhout en sandelhout, en waren vaak versierd met ingewikkeld houtsnijwerk, inlegwerk en metalen versieringen.

 

De afgelopen jaren zijn antieke deurstukken een populair element geworden in het moderne Indiase meubelontwerp. Ze worden vaak gebruikt als statement-stukken in woonkamers, slaapkamers en eetruimtes en zijn zeer gewild vanwege hun unieke en ingewikkelde ontwerpen. Ze worden ook gebruikt om unieke en mooie deuren, scheidingswanden, hoofdeinden en zelfs salontafels te creëren.

Antieke deurstukken zijn ook te vinden in verschillende stijlen, van eenvoudig en rustiek tot zwaar versierd en gedetailleerd. Het is een veelzijdig designelement dat in elke interieurstijl kan worden geïntegreerd. Ze kunnen een exotisch en authentiek tintje toevoegen aan elk interieur.

Jenny Thiele